Takarékos Nyugdíjas Szövetkezet

Megkezdte működését a Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet, amely számos előnyt biztosít a foglalkoztatásban mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. 

 

A kedvező,  államilag támogatott foglalkoztatási formával az alapítók elsődleges célja, hogy a takarékok vállalati ügyfeleitől nyugdíjba ment dolgozókat a vállalkozói szektorban visszafoglalkoztassák. A nyugdíjas szövetkezet tagjai kizárólag magánszemélyek lehetnek, akik személyesen is közreműködnek a szövetkezet tevékenységében.

A magánszemélyek regisztrációját a takarékszövetkezeti illetve VOSZ  irodák végzik. A címlistát mellékeljük.

 

Amennyiben Ön jelenleg nyugdíjas magánszemélyt foglalkoztat és a jövőt illetően ezt a Szövetkezet közbeiktatásával kívánja megvalósítani, a munkáltatót nem terheli:

- társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség

- szabadság kiadása,

- táppénz, betegszabadság kifizetése.

 

A munkavállaló számára előny:

- munkaidejét rugalmasan saját döntése alapján osztja be,

- a foglalkoztatása nem érinti a nyugdíjas viszonyait,

- keresetének nincs felső korlátja.


Kapcsolódó dokumentumok:

Tájékoztató az ismételt ügyfél átvilágítási kötelezettségről

Tisztelt Ügyfelünk!
A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény módosítása értelmében Hitelintézetünknek 2019. október 31-ig ismételten át kell világítania minden meglévő ügyfelét! Kérjük, hogy amennyiben az Ön esetében ez nem történt még meg, olvassa el részletes tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva!

Részletek