1. Kezdőlap
  2. Vállalatok
  3. Hitelek
  4. Széchenyi Beruházási hitel

Széchenyi Beruházási hitel

A már működő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) részére kialakított, kedvezményes kamatozású, államilag támogatott hitelkonstrukció, melynek célja az igénybevételi feltételeknek megfelelő vállalkozások fejlesztéseinek, beruházásainak megfelelő formában, hosszútávon történő finanszírozása ez által a beruházási kedv ösztönzése, a vállalkozások versenyképességének fenntartása beruházásainak támogatása.


 

Segítségével a pályájuk kezdetén lévő, de legalább már két éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással beruházási hitelhez juthatnak.

 

A hitel célja

 

- ingatlan építése, vásárlása, fejlesztése;
- új vagy használt gép, berendezés, egyéb tárgyi eszköz beszerzése;
- a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés


lehet, amennyiben a beruházás tárgya egyértelműen kapcsolódik a vállalkozás által végzett, vagy üzleti tervében szerepeltetett végezni kívánt tevékenységéhez.

 

A kölcsön ÁFA finanszírozásra, illetve hitelkiváltásra, valamint kapcsolt vállalkozástól és a hiteligénylő vállalkozás tulajdonosaitól történő eszközvásárlásra nem fordítható.

 

Igénylők köre

 

- egyéni vállalkozók,
- kkv-ként működő társas vállalkozások,
- és szövetkezetek,


amelyek legalább egy éve működnek és nincs lejárt köztartozásuk, illetve hitelkölcsön vagy bankgarancia szerződésből eredő lejárt tartozásuk.

 

Igénylés folyamata

 

A regisztráció a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (KAVOSZ) irodáiban, vagy az úgynevezett VOSZ Pontokon történik. A Széchenyi Beruházási hitel igényléséhez szükséges dokumentumokat be lehet szerezni az Irodákban, de azok akár letölthetőek az Internetről (www.kavosz.hu)  is. A Regisztrációs Irodák a dokumentumokat továbbítják az Ön által kiválasztott Takarékszövetkezeti fiókunk részére. A gyors regisztrációnak és hitelbírálatnak köszönhetően Ön az igénylés benyújtásától számított 2-3 héten belül Széchenyi Beruházási hitelhez juthat.

 

Igényelhető hitelösszeg

 

- 1M Ft - 50M Ft-ig, százezer forintonként emelkedhet.
 

Kondíciók

 

- kamat,-  és egyszeri, garanciadíj-támogatás
- a termék részletes kondícióit és díjait a Takarékszövetkezet aktuális vállalkozói hitel hirdetménye tartalmazza.
 

Kedvező kamatozás és költségek

 

- A folyósítást megelőzően a garanciadíj és a szerződéskötési díj kivételével a Takarékszövetkezetünk nem számít fel semmilyen további költséget.
- A hitel egyes számlabenyújtásokhoz kapcsolódó lehívásai alkalmával folyósítási díj kerül felszámításra.
- A megnyitásra került pénzforgalmi bankszámlához kapcsolódóan a Takarékszövetkezet aktuális hirdetménye szerinti számlavezetési és forgalmi díjak terhelik a vállalkozás számláját, melyek havonta esedékesek.
- Havonta vagy negyedévente a nettó kamat mértéke kerül felszámításra - az állami kamattámogatást figyelembe véve.
 

Futamidő

 

- min. 12, max. 120 hónap
 

A rendelkezésre tartási idő:

 

- az aláírástól számított max. 18 hónap, az egy évet meg nem haladó futamidő esetén max. 3 hónap, éven túli ügyletek esetén max. 6 hónap, amennyiben a folyósítási feltételek teljesülnek.
 

Türelmi idő:

 

- min. a rendelkezésre tartási idővel megegyező, de max. 24 hónap.
 

Törlesztés:

 

- Naptári negyedéves és havi tőketörlesztésre is lehetőség van. A tőketörlesztés lineáris.


 A tőke törlesztése:

 

- negyedéves tőketörlesztés esetén a türelmi idő lejárati dátumát (év/hó/nap) követő legközelebbi naptári negyedév végén (utolsó munkanapján),
- illetve havi tőketörlesztés esetén a türelmi idő lejárata hónapjának végén (utolsó munkanapján)


kezdődik, majd ezt követően havonta / naptári negyedévente a hónap / negyedév utolsó munkanapján, illetve az utolsó törlesztő részlet esetén a lejárat vagy a szerződés megszűnés napján esedékes.

 

A hitel biztosítékai

 

- egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozások esetén nagykorú magyar állampolgár vagy Magyarországon minimum 3 éve állandó lakóhellyel rendelkező Európai Unió tagállam-állampolgár vagy kettős illetve több állampolgárságú (melyből az egyik magyar vagy uniós) magánszemély készfizető kezességvállalása,
- a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, valamint
- a Takarékszövetkezet javára kiállított felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra,
- beszámítási jog/bankszámla terhelési jog,
 

Igényelt hitelkerettől függően

 

- 1-10 millió Ft közötti hiteligény esetén a további biztosítékok:

- alapesetben a beruházás tárgya; 
- a Takarékszövetkezet egyedi döntése szerint a beruházás tárgyán túl vagy attól függetlenül 10 millió Ft hitelösszeg alatt opcionálisan plusz fedezet is bevonható.
- 10 millió Ft hitelösszeg felett a Hitelintézet ingó- vagy ingatlanfedezet bevonását írhatja elő.
 

A hitel konstrukcióról, illetve a vállalkozói hitelezési tevékenység során felszámítandó jutalékokról, külön díjakról, egyéb költségekről az alábbi hirdetményben és Üzletszabályzatban tájékozódhat.

 

A konstrukcióhoz kapcsolódó üzletszabályzat, dokumentumok (igénylőlapok, nyilatkozatok, stb) és további információk a www.kavosz.hu honlapon érhetőek el.

 

Egyéb kapcsolódó dokumentumok:

Garantiqa Hitelgarancia Zrt.: Üzletszabályzat

http://garantiqa.hu/dokumentumtar/uzletszabalyzat-hirdetmeny/

 

KAVOSZ Zrt. Széchenyi kártya Program Üzletszabályzata: http://www.kavosz.hu/index.php/uzletszabalyzatok/szechenyi-kartya-program

 

 

Hirdetmények