1. Kezdőlap
  2. Vállalatok
  3. Hitelek
  4. Széchenyi Forgóeszközhitel

Széchenyi Forgóeszközhitel

Széchenyi forgóeszközhitel a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, államilag támogatott hitelkonstrukció, mely a vállalkozás tevékenységéhez szükséges forgóeszközök és/vagy szolgáltatások beszerzésére szolgál.

A hitel célja

 

Segítségével a pályájuk kezdetén lévő, de legalább már két éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással forgóeszközhitelhez juthatnak.

 

A kölcsön ÁFA finanszírozásra, illetve hitelkiváltásra, valamint kapcsolt vállalkozástól és a hiteligénylő vállalkozás tulajdonosaitól történő eszközvásárlásra nem fordítható.

 

Igénylők köre

 

- egyéni vállalkozók,
- kkv-ként működő társas vállalkozások,
- és szövetkezetek,


amelyek legalább egy éve működnek és nincs lejárt köztartozásuk, illetve hitelkölcsön vagy bankgarancia szerződésből eredő lejárt tartozásuk.

 

Igénylés folyamata

 

A regisztráció a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (KAVOSZ) irodáiban, vagy az úgynevezett VOSZ Pontokon történik. A Széchenyi Forgóeszközhitel igényléséhez szükséges dokumentumokat be lehet szerezni az Irodákban, de azok akár letölthetőek az Internetről (www.kavosz.hu) is. A Regisztrációs Irodák a dokumentumokat továbbítják az Ön által kiválasztott Hitelintézet részére. A gyors regisztrációnak és hitelbírálatnak köszönhetően Ön az igénylés benyújtástól számított 2-3 héten belül Széchenyi Forgóeszközhitelhez juthat.

 

Igényelhető hitelösszeg

 

- 1M Ft - 50M Ft-ig, százezer forintonként emelkedhet.
 

Egyéb feltétele

 

- 6-10M Ft-os hitelkeret igénylése esetén minimum az igényelt hitel háromszoros,
- 11-50M Ft közötti hitel igénylés esetén az igényelt hitel ötszörös összegére vonatkozó előző 12 havi számlaforgalom igazolása
 

Kondíciók

- kamat,-  és egyszeri, garanciadíj-támogatás
- a termék részletes kondícióit és díjait a Takarékszövetkezet aktuális vállalkozói hitel hirdetménye tartalmazza.
 

Kedvező kamatozás és költségek

 

- A folyósítást megelőzően a garanciadíj és a szerződéskötési díj kivételével a Takarékszövetkezetünk nem számít fel semmilyen további költséget.
- A hitel egyes számlabenyújtásokhoz kapcsolódó lehívásai alkalmával folyósítási díj kerül felszámításra.
- A megnyitásra került pénzforgalmi bankszámlához kapcsolódóan a Takarékszövetkezet aktuális hirdetménye szerinti számlavezetési és forgalmi díjak terhelik a vállalkozás számláját, melyek havonta esedékesek.
- Havonta a nettó kamat mértéke kerül felszámításra - az állami kamattámogatást figyelembe véve.
 

Futamidő

 

- min. 13 hónap, max. 36 hónap
 

A rendelkezésre tartási idő:

 

az egy évet meg nem haladó futamidő esetén max. az aláírástól számított 3 hónap
éven túli ügyletek esetén max. 6 hónap, amennyiben a folyósítási feltételek teljesülnek.
 

Türelmi idő:

 

Egy évet nem meghaladó futamidejű hitelek esetén a türelmi idő a rendelkezésre tartási időszakkal megegyező, azaz minimum az adott rendelkezésre tartási idő, max. 3 hónap.
Éven túli ügyletek esetén a rendelkezésre tartási időszak végétől számított további max. 2 hónap türelmi idő adható, azaz a türelmi idő minimum az adott rendelkezésre tartási idő, maximum 8 hónap, de maximum 2 hónappal több, mint az adott rendelkezésre tartási idő.
 

Törlesztés:

 

A tőke havonta, lineárisan kerül törlesztésre.


A tőke törlesztése a türelmi idő lejárata hónapjának utolsó munkanapján történik, majd ezt követően havonta a hónap utolsó napján, illetve az utolsó törlesztő részlet esetén a lejárat vagy a szerződés megszűnés napján.)

 

A hitel biztosítékai

 

- egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozások esetén nagykorú magyar állampolgár vagy Magyarországon minimum 3 éve állandó lakóhellyel rendelkező Európai Unió tagállam-állampolgár vagy kettős illetve több állampolgárságú (melyből az egyik magyar vagy uniós állampolgárság) magánszemély készfizető kezességvállalása,
- a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, valamint
- a Takarékszövetkezet javára kiállított felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra
Beszámítási jog/bankszámla terhelési jog,
 

Igényelt hitelkerettől függően

 

10 millió Ft hitelösszeg felett a Hitelintézet ingatlanfedezet bevonását írhatja elő.

 

A hitel konstrukcióról, illetve a vállalkozói hitelezési tevékenység során felszámítandó jutalékokról, külön díjakról, egyéb költségekről az alábbi hirdetményben és Üzletszabályzatban tájékozódhat.

 

A konstrukcióhoz kapcsolódó üzletszabályzat, dokumentumok (igénylőlapok, nyilatkozatok, stb) és további információk a www.kavosz.hu honlapon érhetőek el.

 

Egyéb kapcsolódó dokumentumok:

 

Garantiqa Hitelgarancia Zrt.: Üzletszabályzat

 

KAVOSZ Zrt. Széchenyi kártya Program Üzletszabályzata

 

Hirdetmények