1. Kezdőlap
  2. Vállalatok
  3. Hitelek
  4. Széchenyi Önerő Kiegészítő hitel

Széchenyi Önerő Kiegészítő hitel

Az uniós pályázatokhoz szükséges támogatást, illetve a saját forráson felüli részt biztosíthatja a vállalkozása számára a Széchenyi Önerő Kiegészítő hitelből. Ha a cége fejlesztéséhez, beruházásához Ön indul az európai uniós pályázatokon, és a saját erő biztosításához finanszírozásra van szüksége, akkor ez a kedvező, állami támogatás mellett nyújtott hitelünk Önnek szól.

A hitel célja

 

- A KAVOSZ Zrt. honlapján közzétett pályázatok keretében új vagy használt gép, berendezés, egyéb tárgyi eszköz beszerzésére vagy ingatlanvásárlásra indított beruházásokhoz szükséges önerő kiegészítése, amennyiben a vásárlás egyértelműen kapcsolódik a vállalkozás által végzett, vagy üzleti tervében.
- Megkezdett beruházás esetén csak akkor nyújtható, ha azt a kapcsolódó pályázat nem tiltja.
- A hitel csak abban az esetben igényelhető, ha ugyanahhoz a beruházáshoz kapcsolódóan az Ügyfél Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitelt is igényel a Hitelintézetnél.


 Nem finanszírozható tevékenységek

 

- exporthoz közvetlenül kapcsolódó tevékenységek
- teherszállító járművek vásárlása közúti teherszállítás terén működő vállalkozások esetén
- fekete- vagy barnaszénbányászathoz kapcsolódó tevékenység
 

 Igénylők köre

 

gazdasági társaságok
egyéni vállalkozók
egyéni cégek
szövetkezetek, legalább két lezárt üzleti évvel rendelkeznek.


Továbbá nincs lejárt köztartozásuk, illetve hitelkölcsön vagy bankgarancia szerződésből eredő lejárt tartozásuk.

 

 A hitel összege

 

- 500 000-50 millió forint, 100 000 forintonként emelkedő összegű lehet
- a hitel összege a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel keretében felvett összeggel együtt legfeljebb 50 millió forint


Az igénylőnek a tervezett beruházás összköltsége minimum 20%-ának megfelelő saját erővel szükséges rendelkeznie.

 

Futamidő:

 

- 13-120 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor akár több részletben is - lehívható.
 

 Folyósítás és törlesztése

 

- A hitel folyósítása számla alapján történik.
- Naptári negyedéves és havi tőketörlesztésre is lehetőség van. A tőketörlesztés lineáris.
- A vállalkozás a tőke törlesztésére akár 2 éves türelmi időt is kaphat, így a tőketörlesztést csak a türelmi idő letelte után kell megkezdenie.
 

Kondíciók

 

- kamat,-  és egyszeri,  garanciadíj-támogatás
- a termék részletes kondícióit és díjait a Takarékszövetkezet aktuális vállalkozói hitel hirdetménye tartalmazza.
 

Biztosítékok

 

- magánszemély készfizető kezességvállalása
- támogatás engedményezése
- a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása


Opcionálisan

 

a Hitelintézet a hitelbírálat függvényében alapesetben a beruházás tárgyát, de attól eltérő ingóságot, ingatlanfedezetet vagy a támogatás engedményezését is kérheti.
 

Hol igényelheti?

 

Hitelkérelmét a regisztráló irodákban, azaz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáinak  www.kavosz.hu valamelyikében nyújthatja be. Az Önhöz legközelebbi irodát megtalálja az irodakeresőben. A szükséges igénylési lapot ezekben az irodákban is beszerezheti, de letöltheti a weboldalunkról is.

 

A regisztráló irodákban dolgozó kollégák segítséget nyújtanak Önnek az adatok kitöltésében és a szükséges dokumentumok beszerzésében is. A regisztráló irodák a személyes benyújtás során befogadott hitelkérelmet az adott konstrukcióban résztvevő hitelintézetek közül az Ön által kiválasztott Bankba/Takarékszövetkezetbe továbbítják. A pozitív bírálatot követően a Bank/Takarékszövetkezet köti meg az Ön vállalkozásával a hitel- és kapcsolódó egyéb szerződéseket és nyitja meg a hitelkeretet, ill. folyósítja a kölcsönt.

 

A technológiafejlesztéshez kapcsolódó új pályázatokról részletesen http://palyazat.gov.hu oldalon tájékozódhat, valamint az alábbi linken is talál hasznos információt: pályázati összefoglalók.

 

A hitel konstrukcióról, illetve a vállalkozói hitelezési tevékenység során felszámítandó jutalékokról, külön díjakról, egyéb költségekről az alábbi hirdetményben és Üzletszabályzatban tájékozódhat.

 

Egyéb kapcsolódó dokumentumok:

Garantiqa Hitelgarancia Zrt.: Üzletszabályzat

http://garantiqa.hu/dokumentumtar/uzletszabalyzat-hirdetmeny/

 

KAVOSZ Zrt. Széchenyi kártya Program Üzletszabályzata: http://www.kavosz.hu/index.php/uzletszabalyzatok/szechenyi-kartya-program

 

 

Hirdetmények